Anwar Perbodohkan Semua Orang

Tiada perubahan kerajaan pada 16hb September. Paling terakhir, Malaysiakini melaporkan kenyataan Tian Chua yang menyatakan Anwar akan mengadap Agong dalam hal tersebut.

Nyata menipu. Teringat lagi pada masa beberapa bulan dahulu, pemimpin tertinggi PKR dengan megahnya mengatakan bahawa tarikh 16hb September itu sudah “terlalu lewat” bagi menubuhkan kerajaan baru. Sekarang, 16hb pun masih terhegeh-hegeh.

Anwar menipu dan saya lebih menyokong Mustafa Ali daripada kenyataan emosi Tuan Guru Nik Aziz. Semua sudah nyanyuk kerana Anwar.

Dalam posting terbaru, Uncle Lim Kit Siang juga sudah nyanyuk kerana penangan Anwar. Ini berdasarkan posting di blog sahaja. Pada tahun lepas, tiada pula Lim Kit Siang mengucapkan “Happy Malaysia Day“? Kenapa sekarang?

Anwar berjaya menipu pemimpin-pemimpin besar. Kah kah kah! (ikut gaya Hishamuddin Rais).

37 Responses so far »

  1. 1

    Jon said,

    U wait n see je pertukaran tu…

    Selama ni u ingtkn tukar pemerintahan mcm tukar baju yg tak ngam dipakai ke? Tak perlu memikirkan keamanan negara ke? Tak perlu memikirkan samseng2 umno yg mungkin mencetuskan rusuhan ke?

    Selama ni kita sendiri yang bodoh tak tau fikir, kalau anwar nak rampas kuasa, kenapa dia nak tetapkan tarikh yang jelas utk BN bantai habis2? Mesti ada taktik di sebalik ni…

    [You don’t understand the whole point. Pilihanraya bukan berlaku 2-3 hari lepas. Dah 6 bulan. Nurul Izzah sendiri dengan bangganya menyatakan 16hb Pakatan akan menubuhkan kerajaan baru. Pemimpin lain pula ada yang cakap crossover selewat-lewatnya bulan 6. Apekejadahnya sekarang tak memerintah lagi?? Mulut sedap cakap sangat. Kredibiliti!]

  2. 2

    ainsley said,

    True enough Anwar cant manage to take over the government on sept 16th as he claimed going to do.At this moment we wont be able to know wheather he had enough MPs to cross over or not and thats the truth also. He might be playing mind games and it might be the truth also.But one truth revealed is the Prime Minister Abdullah badawi resist to meet Anwar. WHY???????? if i were the prime minister n if im sure Anwar is lying or bluffing definately i will meet him once and all to clear the doubts of the rakyat. But why he didnt wanted to??? Just spend sometime n meet up with Anwar and see who is bluffing and who is seeing a mirage or dream??

    [Ask Pak Lah yourself. But according to The Star, Pak Lah didn’t wanna meet because he got tired with Anwar’s bluff. He said, he didn’t wanna give Anwar a chance to create another story.

    Another blogger has told me that Anwar will keep giving reasons, instead of revealing the list of MPs, until the day he is going to be jailed for sodomy case. And then all Pakatan leaders will say, “Conspiracy!”. Yeah, Anwar will be safe eventually. That’s not what I said]

  3. 3

    zackdanial said,

    Oklah kerana anwar gagal , awak suruh jelah bapak awak ganti pak lah . senang .

    [Bapa saya dah tua dah. Tak mampu lagi. Terima kasih kerana mampu mengeluarkan idea yang hebat sekali]

  4. 4

    non-racist said,

    Mcm mana nak form new govt klu PM sendiri tak nak jumpa Anwar, and masih ada yg berada d taiwan tgh study agricultural konon nya….dasar penakut. u baca news dulu maa…baru comment ini mcm. Ko ckp Anwar perbodohkan org, tapi ko tak sedar2 lg ker yg umno/bn nie dah 50 thn memperbodoh kan org2 kat malaysia…klu ko tak sedar lagi ini bermakna u dah outdated, otak masih lagi mentality lama….try ask yourself samada u happy or not dgn life ko skrg nie. Org2 umno/bn nak main2 sumpah plak…dah nampak sgt bersalah…BODOH!!

    [Haha. Yang pergi set masa 16hb macam Nujum Pak Belalang siapa suruh?]

  5. 5

    Kopi Anan said,

    melayu lebeh sesuai dengan sistem Parlimen Kampung dan Perdana Menteri Kampung,

    belum layak berParlimen pun atau Demokrasi berParlimen.

    kalau zaman dahulu macam orang Beduoin, berbeza dengan orang bertamadun al madinah

  6. 6

    Yacob Ismail said,

    ooi..awk lah yg bodoh..tukar kerajaan baru macam ingat tukar pakaian ke ..otak cetek macam umno…kalu tahun lepas tak ucap happy malaysia day..bermakna seumur hidup tak bole cakap la..patut la..orang kampung mcam awk ni..tak bole jadi ahli politik..masih tak paham ape politik..lebih baik jgn komen..mustafa ali –orang umno..pengkhianat..pi la..

    [Baca komen atas komen di atas. Terima kasih.]

  7. 7

    Volcano said,

    Anwar memang perbodohkan kau. Kerana kau bodoh. Kalau kau pandai kau tahulah apa yg dilakukan DSAI adala “strategic psychology warfare.” Kau tak faham? Memang tak faham……

    [Abes, tak ada pertukaran kerajaanlah? Haa, betullah Anwar perbodoh penyokong Pakatan]

  8. 8

    brave said,

    …kalu anuar jd PM boleh ke korang hidup senang ..dr proton tukar mercedes..

    [Kereta bukanlah melambangkan kesenangan. Hehe.]

  9. 9

    GOD'S CH**D said,

    I, ought you may be a umno supporter,

    [No lah.]

  10. 10

    wan said,

    takpayah nk perjuangkan sangat la kata2 kau tu kalau diri sendiri pun makan tak lepas bro…

    sama la macam time mak kau nk lahirkan kau… doktor bajet sekian2 tarikh… sudahnya kau keluar lambat jugak…

    akai ada ka..

    [Mak saya tak isytihar seluruh negara masalahnya]

  11. 11

    ilsavent said,

    Anwar memang bodoh…pengikutnya lagi bodoh… suka main belakang je..nak tubuh kerajaan pun kot pintu belakang jugak ke….. jantanlah skit..Semua perkara yang telah,sedang dan akan berlaku semua dalam ketentuan….kalau takdir jadi PM..jadilah jugak nanti 16 sep 200?

    [Saya tak kata Anwar bodoh tapi perbodoh orang. Orang yang cerdik saja dapat perbodoh orang. Orang yang diperbodoh itulah yang bodoh, termasuk pemimpin PAS.]

  12. 12

    Bird said,

    Tarikh tak penting…yang penting there will a change in gov soon…:D looming around the horizon. Reformasi! Reformasi! REFORMASI!

    [Hehe. Itulah masalahnya kalau tarikh itu diwar-warkan bagai nak rak.]

  13. 13

    PeoplePower said,

    Sedihnya penulis blog ini. Tiada orang yg sokong engkau!

    Cuma orang bodoh seperti engkau sokong BN UMNO.
    Patutlah orang cerdik seperti orang yg bantai komen awak tak sokong orang bodoh seperti engkau!

    [Apa yang engkau merepek meraban ni?]

  14. 14

    anne said,

    Mengatakan DSAI menipu adalah sama dengan mengatakan semua pengundi Pakatan Rakyat menipu! Hakikat sebenarnya orang BN yang ditunjangi UMNO lah yg menipu diri sendiri dan ditipu oleh pemimpin mereka bila mengatakan ‘BN tidak kalah tapi cuma hilang 5 negeri sahaja dalam PRU12’, ‘DSAI akan dikuburkan di Pmtg Pauh’, ‘Harga minyak tidak boleh diturunkan tetapi BN menurunkannya 30 sen setelah DSAI selesai berdebat dan banyak lagi bukti bagi yg celik utk menilai siapa yg sedang ditipu dan menipu rakyat.

    Malang bagi penyokong BN yang diberi mata oleh tuhan tetapi buta oleh ketaksuban selama 51 tahun….lebih baik pakai mata haiwan jer la….

    [Salah tu. Kalau Anwar menipu, dia sorang jelaa yang menipu. Apa kaitan dengan orang yang mengundi Pakatan?]

  15. 15

    jayjay said,

    Just wait and see. I am sure Anwar got the numbers.

    [Hope so.]

  16. 16

    Mil said,

    Tak sangka ade rakyat yg bodoh seperti u..

    [Baca komen atas komen di atas. Terima kasih.]

  17. 17

    zazaza said,

    bapak ko jo la yg jadi PM!!!!!!!!!!

    [Baca komen atas komen di atas. Terima kasih.]

  18. 18

    Mat Jenin said,

    Hidup Melayu! Hidup UMNO!

    [Apekehel pula kamu ni?]

  19. 19

    danny said,

    penulis blog ni memang tulis tak guna akal langsung..pergi tuntut ilmu politik dan baca buku art of war..strategi peperangan..ko dapat tau jawapannya..dsai ni bijak….percayalah msanya akan tiba..

    [Baca komen atas komen di atas. Terima kasih.]

  20. 20

    siewkhim said,

    You talk from your mouth, nothing but shit comes out like your UMNO putra scums. Wait ande see shit head.

    [Baca komen atas komen di atas. Terima kasih.]

  21. 21

    yahal said,

    Dato Anwar hampir berjaya!!!!!!!!!
    berjaya mempelaga orang melayu…., tengok sekarang siapakah yang banyak membuat fitnah,bohong, mencaci…. bukankah orang melayu baik dari UMNO, Pas Dan keadilan.

    [No comment]

  22. 22

    remy said,

    Kahkahahkah

    Nampaknya Anuar suka ikut pintu belakang. Memang sah penipu besar. Kata tolak rasuah, dia yang amal rasuah paling besar. macamni nak jadi pemimpin. Piraaah mabuk

    [Tak tipu besar lagi. Kah kah kah]

  23. 23

    tungau said,

    Mmg dia ni bingai…. senang sgt di tiupu oleh puak2 umno tu….

    [Baca komen atas komen di atas. Terima kasih.]

  24. 24

    melayu islam said,

    jika melayu tumbang,jika anak cucu hilang hak,jika keamanan dicabuli,
    Jika islam dipandag remeh,contoh dah ade depan mata,pikir la..sejarah mengajar kite weii…14 hari dijajah bintang *** ko kira berapa ramai org melayu islam tanam x de kepala.aku x mau tanah melayu hak kawan2 ko tu…kalu itu belaku…PKR puncanya yang didalagi Anwar tiada Perasaan semata2 Tuk kepentingan diri sendiri…ko pilih la jaln yg trbaik…Bayak lagi sluran kalu kite nk betulkan ape yang x betul…Malaysia ni.Tanah Melayu ni…Kite Pinjam je dari anak cucu kita…fIKIRLA…tLOG SGT…APE JAJNI ANWAR UTK KO ORG..BGTHU AKU…AKU PN NK JUGA…

    [Tiada komen.]

  25. 25

    Terry Saw said,

    We think PKR & others are crazy of Power and make Malaysian sleepless . Why don’t you people wait for another 4 Years & do your Jobs first and show us yours true colors. The stabiiity of Malaysia are depend on BN & Opposition , Crossover & take advantage do not help each others but will create more problem later. Our advice to Opposition
    Leader, pls make sure you do your Jobs and do not create any tension among us.

    Happy & Peaceful Malaysia.

    Tq.

    [Yeah! Good advice.]

  26. 26

    Anak Sabah said,

    Wahai org2 yg budiman..sy org sabah tak pernah rasa tertipu oleh saudara DSAI. Malah sy berbanga kerana merasakan suara hati sy (mungkin anda semua) sedikit sebanyak di terjemahkan oleh saudara DSAI melalui kempen2 politik beliau. Melalui kesempitan hidup dgn harga brg yg melambung tinggi..tp YB2 BN di Sabah tiada yg berani bersuara..
    Kenapa??? Kerana kebanyakan mereka dah kenyang makan komisyen dr projek2 kerajaan BN.. Utungla ada manusia lg yg bernama DSAI yg berani mengriktik kerajaan BN yg masih lg `PERASAN` yg mereka ini kununnya masih lg pembela nasib org melayu.. fikirla

    [Yang duk cerdik sangat undi BN/UMNO, kenapa? Lepas tu nak pula pada PKR.]

  27. 27

    Ami Melayu said,

    aku sama dengan kau Yahal… berjaya memecahbelahkan bangsa melayu sendiri..jangan sampai tergadai agama dan negara….

  28. 28

    Silly Head said,

    bertaubat la…dgr la cakap datuk zaid ibrahim..satu bangsa satu negara..hak istimewa utk sume rakyat malaysia..tiada ketuanan melayu…takde hidup melayu..tapi hidup malaysia…hidup rakyat…

    [Ya, tiada agama selain Islam!]

  29. 29

    SAPP leaders’ presence at DAP forum!!!

    got photo for a prove!!!

    see here!!!

    http://gomalaysian.blogspot.com/2008/09/malaysiakini-sapp-leaders-presence-at.html

  30. 30

    anne said,

    Melayu & Islam telah lama diperalatkan untuk kepentingan Melayu UMNO…begitu juga orang Cina, India, kadazan dll telah diperalatkan oleh komponen BN yang lain..Lihatlah siapa dia yg memegang tampuk kerajaan…berputar dikalangan mereka sahaja….Tun Razak…Najib, lepas tu Hishamuddin..kemudian Pak Lah….Khairi…..di Bahagian UMNO Selangor pun sama ajer..contoh terbaik….Alahyarham Md Zain, Bakar Nawi, Dato Zain Mohamed, Ketua Wanita dan Pemuda serta Ketua Bahagianpun sama sahaja…semua anak pinak mereka….Bila mereka berkuasa, mereka lupa rakyat….tapi bila mereka kian hilang kuasa maka mereka jaja yg orang melayu hilang kuasa, agama islam akan dipencilkan dan dipersendakan…..inilah politik UMNO yang sebenarnya..tapi hakikat sebenarnya merekalah yang anjurkan pelbagai maksiat, konsert, dan mereka cukup sinonim dengan mengadakan majlis bermula dengan doa dan diakhiri dengan hiburan….pakai tudung mesti nampak jambul didepan sesuai dengan Islam Hadhari amalan mereka

    Cukuplah UMNO menipu melayu…melayu kini tidak guna mata haiwan tetapi melayu hari ini adalah melayu malaysia yang sedia terima ABU (Asal Bukan UMNO)….UMNO akan pupus seperti Dinosour yang enggan menyesuaikan diri dengan kehendak alam…moga-moga generasi masa depan akan sentiasa ingat hantu-hantu UMNO yang mengongkong umat Islam Melayu selama 51 tahun..

  31. 31

    chris chong said,

    rakyat rela diperbodohkan oleh DSAI daripada berterusan disodomi dan dikejami oleh UMNO.

    [Such no pride.]

  32. 32

    anti-anwar said,

    korang dengar cakap anwar ibrahim tu boleh percaya ke? semua teori je, lepas tu buat assumption sendiri, anwar kata 16hb dah tubuh kerajaan, semua percaya, anwar kata 16hb baru nak start usaha secara teknikal, korang percaya lagi? aku nak tanya, korang kenal anwar ni sejak bila? sejak zaman reformasi, atau zaman masa dia dalam UMNO sebelum tu? kalau korang kenal dia masa zaman UMNO, dah tentu korang kenal orang-orang seperti Afifuddin, Fauzi Abdul Rahman, Zahid Hamidi (ex-chairman BCM Electronics), Ibrahim Saad, serta tak lupa juga Datuk Ahmad Ismail UMNO Bukit Bendera serta kroni-kroninya yang korang kenal sekarang seperti (Azmin Ali dan Ruslan Kassim). Mereka-mereka inilah dahulu dijaga dan ditatang oleh Anwar Ibrahim sebagai sebahagian daripada kem team wawasan dahulu untuk menumbangkan Mahathir. Diberi projek berjuta-juta semua melalui direct-nego oleh penggila kuasa yang bernama Anwar Ibrahim.

    Aku tak buat cerita, tapi sekadar ingin refresh memori manusia-manusia (terutamanya melayu) yang mudah lupa kat sini. Sebab tu aku rasa Tuan Guru Haji Hadi lebih layak jadi PM daripada Anwar baghal ni. Kurang-kurangnya parti Islam ni lebih mudah dipercayai. Lagipun, PAS ada pengalaman memerintah kerajaan, Sdr Husam pun boleh. Ini PKR dan DAP mana pernah pegang kerajaan, sekarang baru dapat undi terkejut dah terkinja-kinja nak naik Airasia (kononnya takut membazir), kalau camtu naik la kereta sendiri, tak payah escort polis atau pasang driver. Masa PAS pegang Terengganu dulu, mana ada dengar rasuah besar-besaran, ada lah satu-dua kes, tu pun kena main dengan paper mainstream.

    sebab tu aku pelik, kebanyakan budak muda yang sokong Anwar ni, serta diorang ni yang tak tahu perkembangan politik serta sejarah politik dalam dekad yang lalu. kebanyakan diorang ni samada masih duduk di bangku sekolah atau dok belajar kat U lagi. semua seronok huha huha cara orang muda. Lim Kit Siang kata apa? Anwar sudah berubah, bukan macam dulu, come on laa, don’t bullshit the rakyat laa. Sekarang mentang-mentang diorang ada kerusi lebih, nak belakangkan PAS. Tengok kat Penang dah le, cakap dalam satu kem PR, tapi ada bagi kat PAS tak kurang-kurang 1 kerusi exco? Aku rasa orang PAS yang sokong Anwar tu bodoh-bodoh belaka, memang betul sokong buta sahaja.

    Betullah cakap title ni, rakyat diperbodohkan Anwar

    [Saya tak anti Anwar, juga tidak pro.]

  33. 33

    Yacob Ismail said,

    kpd “komen oleh anti-anwar”. rupe2nye awk la yg nampak lagi bodoh drp umno, RM 100 billion telah lesap pasal rasuah kerajaan umno atau BN, kaum melayu semakin lemah dan miskin sehingga perlu di lindungi di bawah ISA konon2nye utk memperjuang agama dan bangsa. universiti UiTM hanya utk kaum melayu. Adakah kaum melayu begitu lemah?
    pakaila otak ckit..

  34. 35

    suara de kota said,

    Pergilah dikau kata-kata pesona
    jangan menjelma semula
    kalau hanya untuk berbicara duka
    meneballah nanti bebat-bebat luka
    memisahkan kita pewaris bangsa
    YANG MASIH JAUH KETINGGALAN.

    pkr, pas dan dap menangpun
    kerana ahli umno berpaling tadah
    simbol parti lawan dipangkah
    mujur sekarang dah ramai mulai sedar
    keterlanjuran membawa padah.

    suara de kota masih berterima kasih pada
    barisan nasional kerana telah banyak
    membantu… nak belajarpun kerajaan bantu
    berikan biasiswa… saya dan ramai lagi dah
    berjaya duduk dikerusi empuk
    bilek berhawa dingin…

  35. 36

    dio said,

    anuar memang penipu bangsa lihat saja lah nanti!

  36. 37

    Pastelblush said,

    Bapa kenal anwar personally, sb dahulu bapa saya berkhidmad untuk mahathir dan anwar. Saya pernah, kawan bapa saya dihalau macan anjing dari rumah anwar sebab dia datang mengadu dekat anwar yang dia ditipu adik beradik dia. saya pernah tengok kontraktor tak tau pasang gutter, diberi title ‘berwibawa’ sebab dia kenal anwar.

    Anwar, seperti mahathir banyak bagi projek pada kroni, tapi cuma bezanya, kalau mahathir dia akan kata, minta tolong buat benda ni, tolong kerajaan Malaysia, tolong bagi murah sebab kerajaan tak mampu bayar, dan you sorang je boleh buat harga murah, dan kalau rugi kita ganti dengan projek lain. Jadi dengan kata lain, “Kroni” mahathir sebernarnya orang yang bantu malaysia buat projek dengan harga murah, dan mereka diberi projek sampingan lain untuk cover balik. Aku tahu sebab bapa aku adalah salah seorang dari mereka.

    Anwar pernah ejek IGP berulang ulang kali dengan kata – kata kesat sebab nak dia tumbuk kat mata, dan guna mata lebam dia untuk berkempen.

    Anwar gunakan duit yahudi untuk pilihan raya kali in, tetapi kerajaan tak boleh dedahkan, sebab kalau dedahkan, kerajaan terpaksa ambil tindakan, dan orang akan tentang, negara luar pun tentang, kalau tak ambil tindakan, negara islam marah, jadi dua -dua pun tak dapat buat.

    Masa student time dulu pun, masa uitm buat tunjuk perasaan pasal skim gaji graduan pun, bapa saya dan kawan uruskan, sb dia JPP, tapi anwar tetiba datang untuk ambil nama je.

    Banyak lagi saya boleh tulis, tetapi ini banyak melibatkan rahsia kerajaan, jadi saya berhenti saja.

    Kalau nak tau, baik selidik siapa dalang hindraf dan lain – lain.

    dan kenapa perjuangan PKR hanya untuk meletakkan anwar jadi PM, bila dah jadi PM apakah perjuangan dia nanti.


Comment RSS · TrackBack URI

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: